Food-Nutrients

Kunt u al uw voedingsstoffen halen uit voedsel?

Kunt u al uw voedingsstoffen halen uit voedsel?

 

Ons moderne dieet is niet wat het vroeger was en de grote hoeveelheid voedingsstoffen, die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren, enkel uit voedsel halen is niet altijd makkelijk. Het vereist strategische keuzes maar zelfs dan is de opname van voedingsstoffen niet gegarandeerd. Nu elk soort plezier op aarde met een druk op de knop verkrijgbaar is, wordt voedsel eerder beoordeeld op gemak, dan op kwaliteit. Om vandaag de dag alle benodigde voedingsstoffen uit voedsel te halen, moet u verstand hebben van belangrijke vitamines en mineralen, zelfgemaakte maaltijden met hoogwaardige ingrediënten de voorkeur geven en bereid zijn deze aan te vullen met specifieke voedingssupplementen.

Wat zijn essentiële voedingsstoffen?

Een gebalanceerd dieet is een gebalanceerd leven. Het is een gezonde verzameling van fruit, groenten, volkoren producten en gezonde eiwitten. Kies voor kleur en variatie, gebruik hoogwaardige oliën en vermijd suikerhoudende drankjes en toevoegingen. Maak groente de held van uw bord. Een evenwichtige avondmaaltijd is zo eenvoudig als bladgroenten en avocado, afgemaakt met olijfolie (om uw bord te vullen) en zalm op een bedje rijst (aan de andere kant).

De voedingsstoffen die u wilt opnemen in uw voedselkeuzes zijn onder andere de drie pijlers, namelijk proteïnes, koolhydraten en vetten, plus de essentiële vitamines en mineralen:

vitamine A, C, D, E en K
Vitamines B: B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine), B5 (pantotheenzuur), B6, B7 (biotine), B12 en foliumzuur
Calcium
Fosfor
Potassium
Natrium
Chloride
Zwavel
Magnesium
IJzer
Zink
Jodium
Kobalt
Koper
Fluoride
Mangaan
Selenium.

Waarom zijn voedingsstoffen belangrijk?

Gezamenlijk voldoen de voedingsstoffen in ons voedsel aan de behoeften van ons lichaam. Ze zijn essentieel bij het ondersteunen van uw algehele gezondheid, energie en regeneratie. Verschillende problemen kunnen zich voordoen als het lichaam niet in balans is. Daarom is letten op welke specifieke voedingsstoffen u nodig heeft het geheim achter gezond leven.

Essentiële voedingsstoffen worden zo genoemd omdat het lichaam niet zelf vitamines en mineralen kan aanmaken. Deze moeten verkregen worden middels ons dieet en voedingssupplementen. Vetzuren zijn daar een voorbeeld van. Dit zijn vitale energiebronnen en bouwblokken voor het vet in onze cellen die ons lichaam, onze hersenen (ref 1) en ons hart (ref 2) gezond en werkend houden. Van alle verschillende soorten vetzuren zijn er slechts twee aangemerkt als essentieel voor de gezondheid van de mens: Omega-6 en Omega-3. We kunnen deze vetzuren niet zelf aanmaken, daarom zijn ze zo’n belangrijk onderdeel van ons dieet.

Vetzuren zijn de brandstof en bouwblokken van ons lichaam

Wanneer we ons voedsel verteren worden vetzuren opgenomen in ons bloed en onze celmembranen. Omega-3 en Omega-6 vervullen meerdere biologische functies in ons lichaam en houden onze cellen fluïde en flexibel. Omega-6 zit voornamelijk in vlees, gevogelte, eieren en in de meeste plantaardige oliën. Omega-3 is eveneens een natuurlijke antioxidant en is voornamelijk te vinden in vette vis, bladgroenten en plantaardige oliën.

Ons moderne dieet bevat te veel Omega-6 en niet genoeg Omega-3. Een manier vinden om deze twee essentiële vetzuren uit het voedsel dat wij eten weer in balans brengen is de sleutel tot een goede gezondheid. Uw dieet aanvullen met Omega-voedingssupplementen kan u helpen om een passende verhouding tussen deze essentiële vetzuren te behalen en een gezond leven te leiden dat meer in balans is.

Soorten voedingsstoffen (micro en macro)

Deze essentiële voedingsbronnen behoren in één van deze twee categorieën: micro- en macrovoedingsstoffen. Macrovoedingsstoffen vormen, zoals eerder gezegd, de pijlers, de bouwblokken in uw dieet: proteïnes, koolhydraten en vetten.

Deze macrovoedingsstoffen zijn de hoofdmoot van uw maaltijd. Microvoedingsstoffen zijn alle vitamines en mineralen, zoals hierboven vermeld. Beiden groepen voedingsstoffen zijn belangrijk en kunnen niet over het hoofd gezien worden.

Essentiële voedingsstoffen die u in uw voedsel vindt

Uw eigen, specifieke dieetbehoeften begrijpen zal u helpen om voedselkeuzes te maken. En hier komt gepersonaliseerde voeding erbij kijken, aangezien elk lichaam anders is. Doe een wetenschappelijke en betrouwbare droge bloedvlektest thuis, zoals de BalanceTest, om de huidige status van uw lichaam te achterhalen evenals welke supplementen u wellicht nodig heeft.

Voor uw macrovoedingsstoffen zijn de beste proteïnebronnen vlees, gevogelte, melkproducten, peulvruchten, noten, zeevruchten en eieren. Kies qua koolhydraten voor pasta, rijst, granen, brood, aardappelen, melk en fruit. Vetten worden verkregen door oliën, boter, avocado, noten, zaden, olijven, vlees en zeevruchten.

Geweldige bronnen van vitamines zijn onder andere fruit en groenten, granen, volle melkproducten, eidooiers, rood vlees en zeevruchten. Uw bloed laten testen om uw specifieke essentiële voedingsniveaus te begrijpen kan helpen om u te informeren welk voedsel u meer (of minder) zou moeten eten.

Meest voorkomende tekorten aan voedingsstoffen

In de gehaaste samenleving van nu kunnen tekorten aan voedingstoffen onopgemerkt worden. Maar uw lichaam fluistert als er iets mis is. Bouw er een relatie mee op en leer wat het u wil ‘vertellen’. Een tekort aan voedingsstoffen kan opgelost worden, zeker in deze tijd waarin we zelf de controle nemen over onze gezondheid. Het westerse dieet kan leiden tot een tekort aan microvoedingsstoffen. De meest voorkomende tekorten aan voedingsstoffen uit ons voedsel zijn: ijzer, jodium, vitamine D, vitamine B12, calcium, vitamine A, magnesium, foliumzuur en essentiële vetzuren.

Nutrients-from-food-1
Nutrients-from-food-2

Stappen richting gebalanceerde voeding

Nu worden wetenschappelijk bewezen, op testen gebaseerde voeding en voedingssupplementen op maat zo belangrijk. Een synchroniciteit van wetenschap en natuur, die helpt om u lichaam van binnenuit in balans te brengen.

Kijk eens naar producten zoals de volledig natuurlijk polyfenolen Omega-voedingssupplementen van Zinzino. Het wereldwijde gezondheids- en welzijnsmerk doet baanbrekend werk op het gebied van de Next Gen Nutrition en heeft het concept van visolie geherdefinieerd door extra vergine olijfolie toe te voegen om optimale opname in uw lichaam te garanderen. De kenmerkende reeks BalanceOils+ bieden krachtige polyfenolen met de kracht van antioxidanten, die de Omega-3’s helpen om veilig hun werk te doen. Namelijk, het herstellen van de vetzuurbalans, uw lichaam beschermen tegen oxidatieve stress en het goed functioneren van uw hart en hersenen ondersteunen.

Xtend+, Zinzino’s geavanceerd multi-immuun voedingssupplement is een unieke combinatie van 22 vitamines, mineralen en fytonutriënten (plantaardige antioxidanten) die een tegenhanger zijn voor uw hedendaagse dieet. Alle essentiële voedingsstoffen in één capsule en een zeer efficiënte, natuurlijke manier om uw lichaam kracht te geven met voedingsstoffen die uw lichaamsfuncties ondersteunen en bijdragen aan een normaal immuunsysteem (Ref 3).

Uw gezondheid is persoonlijk. Zorg dat u niet hoeft te gissen om gezond te leven en geef uw lichaam kracht.

* Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de ‘Food and Drug Administration’. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.

1 gedachte over “Kunt u al uw voedingsstoffen halen uit voedsel?”

  1. Pingback: Omega 3, oplossing voor ontstekingsklachten?

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven