Darm Gezondheid

Alles wat u moet weten over darmgezondheid

Darmen worden al lange tijd ons “tweede brein” genoemd. Maar de laatste jaren hebben wij ons, als samenleving, gerealiseerd hoe belangrijk de darmen echt zijn voor onze algemene gezondheid en welzijn. Uw darmen bevatten 500 miljoen neuronen, die middels het zenuwstelsel in verbinding staan met de hersenen. Dit essentiële systeem respecteren is van uiterst belang om een lichaam (en leven) in balans te houden.

Het belang van gezonde darmbacteriën

Van de ongeveer 40 triljoen bacteriën in het menselijk lichaam, leeft het merendeel in onze darmen. Dat is wat bedoeld wordt met darmmicrobioom. Verstoringen van het microbioom door bepaalde soorten voedsel, het nemen van antibiotica, niet voldoende vezels consumeren en een zittende levensstijl.

Het darmmicrobioom heeft direct effect op de spijsvertering, het immuunsysteem, bloedsuikerniveaus en talloze andere functies. Wat belangrijk is om te weten, is dat u uw darmmicrobioom weer in balans kunt brengen door de juiste voeding, maar ook door ondersteunende voedingssupplementen, indien nodig, regelmatig bewegen en een levensstijl met minimale stress en toxines.

Wat betekent een gezond microbioom?

Ons moderne dieet is niet zo voedend als het vroeger was. Het bevat veel suiker, weinig vezels, is bewerkt en bevat veel onnodige calorieën en niet genoeg Omega-3. Dit alles creëert een disbalans tussen de essentiële vetzuren in ons voedsel en verstoort de darmmicrobioom. Die omvat triljoenen micro-organismes die voornamelijk bestaan uit bacteriën. Sommige van die bacteriën kunnen goed zijn en sommige kunnen schadelijk zijn. Het lichaam heeft balans, een evenwicht, nodig om goed te functioneren. Een regelmatige stoelgang, geen opgezette buik, winderigheid of pijn zijn tekenen van gezonde darmen.

Het darmmicrobioom verbeteren en darmbacteriën gezond houden kan door te begrijpen welk voedsel u moet eten en waar uw darmen blij van worden. Dankzij een goed functionerend spijsverteringsstelsel reageert het lichaam niet slecht op bepaalde soorten voeding of externe prikkels, zoals stress. Aan de andere kant kunnen maagproblemen, vermoeidheid, aandrang om bepaald voedsel te eten en gewichtsschommelingen redenen zijn om oplossingen te onderzoeken die de darmen helpen herstellen.

Plantaardige koolhydraten voeden de darmbacteriën op positieve wijze. Focus op het eten van een verscheidenheid aan voedsel, inclusief groenten, peulvruchten, bonen, fruit en volkoren producten. Verhoog uw inname van vezel, probiotica, gefermenteerd voedsel en polyfenolen die veel antioxidanten bevatten.

Probiotica en prebiotica voor darmgezondheid

Wanneer u uw darmvriendelijke voedingsplan opstelt, is het goed om het verschil te weten tussen probiotica en prebiotica. Probiotica zijn de levende micro-organismes in voedsel of supplementen die gunstig zijn voor uw spijsvertering. Prebiotica zijn vezels waar deze bacteriën in uw darmen zich mee voeden. Zowel probiotica als prebiotica zijn goed voor uw darmgezondheid en beschermen u tegen schadelijke bacteriën en schimmels die te vinden zijn in de darmen.

Wilt u uw darmen gezonder maken door middel van voeding? Eet voor prebiotica meer groenten, fruit en volkoren producten: bananen, uien, knoflook, artisjok, bessen, peulvruchten, bonen, erwten, havervlokken, asperges, prei, appelschillen en cichoreiwortel.

Verhoog uw probiotica door gefermenteerd voedsel te eten, zoals yoghurt, kombucha, ingemaakte groenten, misosoep, zuurkool, kimchi, tempeh en sojabonen. Zoek naar levende bacteriën op de ingrediëntenlijst. Bijvoorbeeld bifidobacteriën en lactobacillen.

Health Protocol

Probiotische voedingsmiddelen voor hun fermentatie

Hetgeen gefermenteerd voedsel ideaal maakt voor darmgezondheid is omdat suikers afgebroken worden door gist of bacteriën. Gefermenteerd eten of drinken wordt gemaakt middels gecontroleerde microbiële groei en actie van enzymen, die enkele componenten omzetten in andere bestanddelen.

Dit soort voedsel is makkelijker te verteren, maakt voedingsstoffen meer beschikbaar en helpt de balans van de darmen te herstellen.

Strategische voedingskeuzes gepaard met op testen gebaseerde, wetenschappelijk bewezen en natuurlijke voedingssupplementen zullen uw darmen (en u) kracht bieden voor een goede gezondheid.

Hoe ZinoBiotic+ u kan helpen

Koester uw darmgezondheid met ZinoBiotic+, een mix van acht natuurlijk verkregen voedingsvezels om de groei van goede bacteriën te bevorderen. Het helpt bij het verminderen van hoog bloedsuiker na maaltijden, en het handhaven van een goed cholesterolgehalte*.

Deze voedingsvezel, die glutenvrij, ketovriendelijk, Gmo-vrij en vegan is, biedt een combinatie van natuurlijke ingrediënten die niet vaak te vinden zijn in standaardvoedsel.

Zino Biotic

Voed uw darmen op de juiste manier om het volledig potentieel van uw lichaam aan te wenden. Creëer balans in de wereld, te beginnen met uw eigen ecosysteem. ZinoBiotic+ is er als poedermix en kan toegevoegd worden aan smoothies, gestrooid worden op yoghurt of in een glas water of sap gedaan worden.

Bekijk het darmvriendelijke smoothierecept hier.

* Deze verklaringen zijn niet geëvalueerd door de ‘Food and Drug Administration’. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.

Scroll to Top