Gezonde Gewoontes

7 gezonde manieren om je gezond te houden, het hele jaar door.

Als je jonger bent, ben je misschien het nieuwe jaar al met een kater gestart. Maar vandaag is vroeg wakker worden en het gevoel van frisheid, behoorlijk aantrekkelijk. Dit is een nieuw decennium en het is tijd voor gezonde gewoontes.

2022 geeft je een kans afscheid te nemen van oude gewoontes…laat ze achter in het vorige decennium.

Zie je, hoe we het woord “gewoontes” gebruiken, niet de “goede voornemens”? Dit is omdat we je willen helpen deze gezonde gewoontes het hele jaar door in stand te houden, niet alleen in de eerste paar maanden. Het is een perspectiefverschuiving die positieve veranderingen in je levensstijl teweegbrengt.

Oké, doe je mee? Je kan het!

365 nieuwe dagen

1. Stel realistische doelen (die je aanspreken)

We houden je niet voor de gek. Haast je niet uit bed vandaag, blijf nog even liggen. Er is niets mis mee om het nieuwe decennium met gemak en ontspanning te beginnen. In plaats van je naar de sportschool te haasten of te gaan brunchen om je “goed te voelen”, geniet je van een dagje dromen en je visie op de toekomst te verkennen.

Pak wat markeerstiften, maak een pot koffie en breng de persoon in kaart die je wilt zijn. Deze oefening kan je helpen doelstelling te halen om je gemotiveerd, gezond en fit te houden.Wees eerlijk, realistisch en spreek vanuit je hart.

Het kan zo simpel zijn als:

  • Train woensdag, vrijdag en zaterdag
  • Koken van maandag tot vrijdag. Koop geen kant-en-klaarmaaltijden
  • Neem voedingssupplementen voor extra energie (zoals Viva)
  • Eet minder vlees. Schakel over op een mediterraan dieet

2. Creëer rituelen om gezonde gewoontes te bevorderen

Oké, dus laten we zeggen, dat je geen eten wilt kopen op weekdagen. Je wilt alleen in het weekend koken en uit eten gaan. Wat moet je doen om deze gewoonte aan te nemen? Hier moet je vandaag. Maak bijvoorbeeld een boodschappenlijstje met ingrediënten voor maaltijd ideeën. Doe in het weekend boodschappen. Doe deze oefening voor al je gewoontes.

3. Deel je nieuwe gezonde gewoontes

Heb je een vriend die van trainen houdt? Is je partner geobsedeerd door proteïneshakes of acai-salades? Praat met je sportieve vrienden over je gezonde gewoontes. Je hoeft ze niet allemaal aan iedereen te vertellen, maar het helpt om te vertellen waar je naartoe werkt. Deze vrienden zullen je ruggesteun worden.

4. Houd rekening met lastige dagen…

Zodra alle goede voornemens van het nieuwe jaar zijn weggeëbd (ongeveer nu) en je weer opgaat in het dagelijkse leven, kom je één van deze dagen tegen. Je kent ze wel, de dagen dat je niet uit je bed wilt komen, wat er ook gebeurt. Het enige wat je wilt is chocolade, snacks en Netflix. Dit is normaal. Het is onderdeel van het proces. Houd er rekening mee dat deze dagen gaan komen en ga gewoon door met je plan. Dit is waar de kracht van je gewoontes belangrijk zijn. Het houdt je op de juiste koers en zorgt voor continuïteit richting je doel.

5. De valkuilen

Dus, je hebt je gewoontes die onbewust je gedrag gaan beheersen. Maar ga een stap verder en koppel een activiteit die je niet leuk vindt met iets waar je van houdt. Maak een lijst van alle dingen die je vreugde brengen. Staat koffie bovenaan de lijst? Dit kan een “valkuil” zijn. Je beloont jezelf na een training met een heerlijke koffie. Maak twee of drie “combinaties” voor elke valkuil.

6. Ga niet op dieet. Eet mediterraan.

Je hebt gelukkig geen dieet nodig! Voeg deze mediterrane producten toe aan je boodschappenlijstje en volg het advies van wetenschappers op. Dit eetpatroon helpt ziekten te voorkomen en verhoogt de levensverwachting. De mediterrane levensstijl richt zich op fruit, groenten en volkoren granen. Minder zuivel en vlees, meer vis en zeevruchten.

7. Ondersteun je voedingspatroon

Je doet het geweldig! Ga door, je maakt een geweldige vooruitgang. Zorg er nu voor dat je je lichaam ondersteunt met voedingsstoffen die het van nature niet kan aanmaken (zoals essentiële Omega-3-vetzuren). Voordat je aan supplementen begint, neem de BalanceTest om uit te vinden wat je Omega-6:3 verhouding is. Voor 95% van de mensen is dit uit balans (en in feite in de gevarenzone voor ons lichaam). Hierna kun je je lichaam in evenwicht brengen met deze oliën.

Voelt het niet GEWELDIG om diëten te vergeten? Met deze 7 oefeningen kun je er helemaal voor gaan in 2022!

Scroll to Top