Zinzino Lifestyle

De zin en onzin van voedingssupplementen.

Voordat u uw inname van voedingsstoffen via supplementen verhoogd, is het belangrijk om zoveel mogelijk onderzoek te doen. Dat is inclusief onderzoek naar voedingsstoffen zoals Omega-3, de essentiële vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken en die uit uw dieet moeten komen. Bij het beantwoorden van vragen als:

- is Omega-3 slecht voor je?
- wat zijn de omega-3 bijwerkingen?
- kan ik teveel omega-3 innemen?
- Heb ik een tekort aan omega-3?

Onthoud dan dat alles wat te veel is ongezond is. Hetzelfde kan gezegd worden over de voedingsstoffen die essentieel zijn voor het lichaam.

In plaats van praten over de voor- en nadelen van Omega-3 vetzuren is het beter om te kijken naar wat deze voedingsstof wel en niet kan. Omega-3 speelt een belangrijke rol bij het functioneren van de hersenen, de gezondheid van het hart, het stabiliseren van de bloeddruk en het ondersteunen van het gezichtsvermogen.
Om gebruik te maken van deze essentiële voedingsstof, moet u zich concentreren op de sterke punten en de goedgekeurde lijst met voordelen. Het is onredelijk om supplementen met Omega-3 te nemen en te verwachten dat het kwalen verhelpt. Visolie heeft eigenschappen die bevorderlijk zijn voor de gezondheid, die geconsumeerd dienen te worden overeenkomstig uw lichaamsgewicht. Er is geen eenheidsaanpak voor alle supplementen.

Omega-3-supplementen

Wat zijn omega-3 vetzuren?

Zie ook De zin en onzin van omega 3-vetzuren

Omega-3 of n-3 vetzuren, vroeger soms ook vitamine F genoemd, zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Het zijn zg. essentiële vetzuren, wat betekent dat ons lichaam ze nodig, maar ze niet zelf kan aanmaken en dus uit de voeding moet halen, net zoals vitamines.

De belangrijkste omega-3 vetzuren zijn:

- alfa-linoleenzuur (ALA of LNA)
- eicosapentaeenzuur (EPA)
- docosohexaeenzuur (DHA).

ALA (alfa-linoleenzuur) is de stammolecule van de n-3 familie. ALA behoort tot de meervoudige of polyonverzadigde vetzuren (ook PUFA van Poly Unsaturated Fatty Acids genoemd). ALA wordt opgebouwd in hogere planten, algen en fytoplankton. ALA wordt gevonden in o.m. groene bladrijke groenten zoals bv. spinazie, postelein, waterkers... Andere bronnen zijn o.m. noten, lijnzaad, sojabonen en walnootolie.

EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) zijn twee lange vetzuurketens die in het lichaam kunnen opgebouwd worden en dus niet strikt essentieel zijn (niet per se op te nemen met de voeding). Maar ons lichaam kan er onvoldoende van aanmaken, zodat ze toch via de voeding moeten aangebracht worden.

De enige belangrijke voedingsbron van EPA en DHA is visolie (aanwezig in vette vis en visoliecapsules).

Omega-3-ollen

Zijn omega 3-vetzuren veilig?

Hierbij moeten twee aspecten bekeken worden:
• Enerzijds de mogelijke aanwezigheid van schadelijke producten (zoals PCB’s, dioxines, PAK’s, zware metalen, enz.) in vis en visafgeleiden, en in andere bronnen van omega 3-vetzuren.
• Anderzijds het feit dat omega 3-vetzuren omwille van hun structuur bijzonder gevoelig zijn voor degradatiereacties. Zowel bij winning, raffinage, verdere verwerking, alsook bij voedselbereiding dienen voorzorgen genomen om deze te beperken. Dit kan door opwarming en contact met zuurstof zoveel mogelijk te vermijden.
De Hoge Gezondheidsraad adviseert om twee porties vis per week te consumeren, waaronder één portie vette vis. Dit geldt ook voor zwangere en zogende vrouwen en zelfs voor kinderen, op voorwaarde dat zij bepaalde roofvissoorten, zoals haai, zwaardvis, snoek, marlijn en in mindere mate tonijn, vermijden omwille van de hogere gehaltes aan contaminanten.
Evenwel uit onderzoek is gebleken dat twee porties vis niet voldoende omega 3 bevat en sterker nog dat de balans tussen omega 3 en omega 6 NIET verbetert door het eten van geteelde vette vis uit de supermarkten.
Ik raad U aan om eerst jouw persoonlijke situatie te evalueren om nadien met wetenschappelijke gegevens jou een persoonlijk actieplan op te stellen. Het is van groot belang om te weten of je al dan niet een omega 3 tekort hebt.

Dus vooraleer je omega 3 supplementen inneemt, laat je eerst door een onafhankelijk bedrijf je bloedwaarden testen.

Omega-3 Supplement Voordelen

Van alle voedingsondersteuning die tegenwoordig beschikbaar is, is visolie een van de meest gebruikte en genoten supplementen. Het komt vooral veel voor bij mensen die over het algemeen niet veel vis of zeevruchten eten, evenals door zwangere vrouwen. Gezien het feit dat het lichaam de essentiële Omega-3-vetzuren niet van nature aanmaakt, kan iedereen baat hebben bij het nemen van deze voedingssupplementen.

Visolie is essentieel.

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat deze olie uit vet dat gehaald wordt uit visweefsel dat rijk is aan Omega-3’s, waaronder EPA, DHA en DPA. Het moderne westerse eetpatroon bevat meer Omega-6 dan Omega-3, wat de zeer belangrijke ratio tussen vetzuren kan verstoren. De voordelen van Omega-3 kunnen niet genoeg benadrukt worden, aangezien onze lichamen de essentiële Omega-3’s nodig hebben om normaal te functioneren. Visolie is goed tegen een te hoog cholesterol en om de bloeddruk te verlagen.
De Omega-3’s EPA en DHA dragen bij aan het normaal functioneren van het hart, het onderhouden van de triglyceride-niveaus in het bloed en de bloeddruk. Behalve een gezond hart, ondersteunt Omega-3 het behoud van een normale hersenfunctie en gezichtsvermogen. Bescherming voor hart, hersenen en gezichtsvermogen zijn op zichzelf al genoeg reden om visolie te nemen.

Omega-3 Supplement België

Omega-3 ondersteunt meer dan alleen de gezondheid van het hart, de hersens en de cellen.
Het houdt het calciumniveau in het bloed op niveau, bevordert gezonde botten, spierfunctie, gezonde tanden, celdeling en het immuunsysteem. En daarnaast biedt oliezuur extra ondersteuning aan het hart, door bij te dragen aan het behoud van normale bloedcholesterolgehaltes.
Geniet van alle 15 door de EFSA goedgekeurde gunstige effecten op de gezondheid, met een eenvoudige, dagelijkse dosis BalanceOil+ (die gebaseerd is op individuele resultaten van de BalanceTest).

Via mij of deze website kun je rechtstreeks de Zinzino Omega-3 producten kopen. De bestelling en levering gebeurt rechtstreeks vanuit Zinzino, ik ben dus geen vertragende factor in de hele bevoorradingsketen.

Niet alle visoliën zijn hetzelfde.

Bij het leren over de bijwerkingen van Omega-3, is het van vitaal belang om de manier te onderscheiden waarop het aan het lichaam wordt toegediend. Een standaard, kant-en-klare visolie is nooit een goed idee. Het supplement moet kwalitatief hoog zijn en op u afgestemd. Hoge doses visolie kunnen leiden tot boeren, slechte adem, maagzuur, misselijkheid, dunne ontlasting, uitslag en bloedneuzen. Zorg er altijd voor dat u uw dagelijkse dosis inneemt in overeenstemming met de behoeften van uw lichaam om bijwerkingen van overmatig gebruik te voorkomen die de activiteit van het immuunsysteem en het vermogen van het lichaam om infecties te bestrijden kunnen verminderen.
Visolie van mindere kwaliteit kan eveneens verontreinigd zijn met kwik of andere industriële stoffen en chemicaliën. Traditioneel verwerkte visoliën zijn compleet anders dan een natuurlijk supplement met Omega-3 op basis van wetenschap, zoals de Zinzino BalanceOil+. Om elk risico op bijwerkingen bij het gebruik van Omega-3 visolie uit te sluiten, moet u investeren in een behandeling die op u is toegesneden, met pure ingrediënten die moleculair zijn getest op toxines.

Ontdek uw huidige Omega-6:3 verhouding

Een bewezen manier om mogelijke bijwerkingen te elimineren is om de gedroogde bloedvlektest te doen om uw startpunt te bepalen, uw Omega-6:3 verhouding. De Zinzino BalanceTest meet 11 vetzuren in uw bloed en achterhaalt de huidige status van uw gezondheid, inclusief de verhouding.
Wanneer u uw Omega-6:3 verhouding weet, is de Zinzino BalanceOil+ een makkelijke, gepersonaliseerde manier om het lichaam terug te brengen naar haar meest natuurlijke staat, door simpelweg 0,15 ml per kilo lichaamsgewicht in te nemen. Het is een systematische, wetenschappelijk bewezen manier om alle voordelen van Omega-3 (plus polyfenolen en vitamine D3) binnen te krijgen, in precies de juiste hoeveelheid die uw lichaam nodig heeft. BalanceOil+ is natuurlijk, ketogeen vriendelijk en GMO-vrij en olie verkregen uit kleine, in het wild gevangen vissen.

Zinzino’s BalanceTest is een eenvoudige zelftest voor het analyseren van de vetzuren in capillair bloed dat uit een vingertop verkregen wordt met behulp van de Gedroogde Bloeddruppel- (Dried Blood Spot, DBS) techniek. Een DBS is wetenschappelijk bewezen net zo nauwkeurig te zijn als een veneus bloedmonster wanneer vetzuren geanalyseerd moeten worden. Het enige wat nodig is, zijn enkele druppels bloed uit de vingertop op een Whatman®-filterpapier en het is in minder dan een minuut klaar.

Scroll to Top