Gezonde Voornemens

Start 2022 met gezonde voornemens

Evenwicht is de sleutel tot een goede gezondheid en een tevreden leven. Te veel van wat dan ook kan uw welzijn ontregelen (en we hebben het niet alleen over eten). Terwijl u uw goede voornemens voor het nieuwe jaar in kaart brengt, gebruikt u het ‘wheel of life’ (levenswiel) om balans te brengen in alle belangrijke aspecten van uw leven.

Bepaal uw nieuwe voornemens door ze te groeperen in de volgende categorieën: Gezondheid, relaties, carrière, persoonlijke groei, financiën, creativiteit, plezier, en fysiek omgeving.

U kunt over elke categorie nadenken vanuit het welzijnsperspectief, zelfs buiten uw gezondheidsdoelen. Maak van 2022 het jaar waarin u prioriteit geeft aan gezondheid in alles wat u doet – gezonde relaties, evenwicht tussen werk en privéleven, toenemende activa, emotionele en spirituele vooruitgang, en routines die goed voor u zijn.

Goede voornemens

Nieuwe gewoontes voor het nieuwe jaar

Om nieuwe voornemens te stellen voor het komende jaar, is het belangrijk om terug te kijken op 2021. Wat ging er goed en wat ging er niet goed? Wat vindt u op dit moment belangrijk? Hoe ziet uw droomleven eruit? Wat helpt u om deze langetermijnvisie te verwezenlijken? Wat is een voortdurende strijd en wie kan uw groei op dit gebied ondersteunen?

Houd dit moment van bezinning vast, zodat u niet blindelings nieuwe gewoontes in kaart gaat brengen.

Er zijn een groot aantal gewoontes die u kunt invoeren voor een betere gezondheid. Zelfbewustzijn leidt u bij naar het kiezen van de gewoontes die uw nieuwe doelen ondersteunen. Stel dat een van uw voornemens is om 10 kilo af te vallen. Kies een paar gewoontes die u zullen helpen om uw doel te bereiken. Bijvoorbeeld ‘zet 10.000 stappen per dag’ en ‘bereid 80% van uw maaltijden zelf’.

Nieuwjaarsvoeding voor gezondheid, rijkdom en geluk

Als het gaat om uw gezondheidsvoornemens, helpen duidelijke voedingsdoelen u er geweldig uit te zien en te voelen. Eet om uw lichaam energie te geven en doe mindfulness oefeningen tijdens het koken, eten en verdelen van voeding.

Bepaal uw persoonlijke voedingsbehoeften. Weet waar u op moet letten en meer van moet eten. Gebruik de jaarwisseling om uw vitamines en mineralen en uw Omega-6:3 verhouding te laten controleren.

Laat een bloedtest doen om uw vetzuren te meten om te zien of u meer omega-3 vetzuren aan uw dagelijkse routine moet toevoegen. ‘Ontwerp’ uw gezonde eetplan rond al deze verschillende factoren. Het hoeft niet strak of onbereikbaar te zijn – stel gewoon een paar doelen en grenzen om uw eetgewoontes te begeleiden.

Maak bijvoorbeeld een lijst met favoriete gerechten, kies uw favoriete recepten, de tijdstippen waarop u eet, en hoe vaak u kookt in plaats van uit eten gaat. Verwacht dat deze richtlijnen zullen veranderen naarmate uw routines en behoeften veranderen – het zijn slechts richtpunten op weg naar uw doel.

Fitnessdoelen voor het nieuwe jaar

De tweede pijler van uw gezondheidsdoelen is fitness. Als u eenmaal heeft bepaald wat uw gezondheidsdoel is, kunt u gewoontes toevoegen om u te helpen deze te bereiken. Uw fitnessgewoontes moeten de activiteiten stimuleren die u het leukst vindt – of dat nu de sportschool, fitnesslessen, wandelen, hiken, zwemmen, gewichten of persoonlijke training is. Kies één tot drie fitnessgewoontes. Bijvoorbeeld, ‘doe 3 oefeningen per week’ en ‘maak één natuurwandeling per maand’.

Well being

Tips voor een gelukkig & gezond nieuwjaar

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om in uw welzijn te investeren. Breng meer tijd door met familie en vrienden, wees dankbaar, mediteer, zorg voor een goede nachtrust, doe een digitale detox, verwerk onopgeloste emoties met een therapeut, eet gezond, gebruik natuurlijke producten, investeer in leren, doe vrijwilligerswerk en zoek een doel.

Zorg eerst goed voor uzelf

Een zelfzorgplan is niet alleen goed voor uw mentale en emotionele gezondheid. Het geeft u de ruimte en het bewustzijn om prioriteit te geven aan belangrijke dingen. Aan het begin van het jaar is het verleidelijk om uzelf te overladen met doelen. Dagelijkse meditatie, reflectie en ‘witte ruimte’ stellen u in staat om uw balans te vinden en te heroriënteren.

Begin naast voeding en beweging ook met zelfzorggewoontes die gericht zijn op uw overkoepelende doelen. Dit betekent niet dat u elke dag urenlang op de yogamat moet liggen – u kunt ook gewoon elke week een avond of middag voor uzelf reserveren. Neem een bad, lees een boek, investeer in een hobby, laat u masseren en breng uw zenuwstelsel tot rust.

Hoewel u in januari begint met uw gezonde voornemens, is het noodzakelijk om ze elke maand opnieuw te bekijken (want ze zullen ongetwijfeld veranderen). Zie ze als wegwijzers, in plaats van vaste structuren om uw succes te bepalen. Reflecteer op uw vooruitgang en geniet vooral van de reis!

Scroll naar boven