Spring Cleanse

De checklist voor de voorjaarsschoonmaak om uw lichaam te reinigen

De toekomst van de gezondheids- en welzijnsindustrie draait om preventie, niet om behandeling. Van zelfzorg tot digitale gezondheid en van persoonlijke supplementen tot online ondersteuningsgemeenschappen, men is het reeds eens dat de weg naar een gezondere manier van leven aan de binnenkant begint.

De huidige pandemie heeft belang van gezondheid echt op de voorgrond geplaatst, met meer tijd om te focussen op zelfzorg thuis. Als u graag een voorjaarsschoonmaak voor uw gezondheid wilt doen na een jaar vol innerlijke stress dan is dit het perfecte moment. Met een wereldwijde welzijnsmarkt van $1,5 biljoen zijn de opties zeer divers voor gezondheidsfanaten, bewuste foodies of mensen die willen beginnen met gezonde eetgewoonten. Nu u in de stemming bent voor een voorjaarsschoonmaak in uw huis, is het misschien tijd voor een diepe reiniging voor uw lichaam?

Ongeacht het seizoen, het is altijd goed om te beginnen met nieuwe, gezonde gewoontes

Gezondheids- en welzijnsroutines zijn meestal niet succesvol als ze worden vastgesteld en daarna vergeten. Ze zijn zeer persoonlijk en veranderen naar gelang schema’s, gezondheidsdoelen en energieniveaus dat ook doen. Een sportschema dat werkt in de winter kan minder goed werken in de zomer. Uw smaakpapillen veranderen ook met de seizoenen. Het is de moeite waard om elke drie maanden uw welzijnsroutines te heroverwegen, wanneer de seizoenen veranderen. Hier zijn een aantal punten om over na te denken met betrekking tot de gezondheid.

1. Hoe u kunt genieten van gezond eten met organische ingrediënten van het seizoen

De zomer heeft veel seizoensfruit zoals mango’s, meloen en aardbeien, terwijl de winter volop fruit zoals sinaasappelen, bananen en peren biedt. Probeer, om gezonde eetgewoonten te creëren, uw dieet synchroon te laten lopen met ingrediënten die in uw regio beschikbaar zijn. Dit verkort de afstand van de boerderij tot aan uw bord, waarmee u zich verzekert van de meest verse producten vol voedingsstoffen. Kies voor organische ingrediënten, ethisch geproduceerde dierlijke producten en volwaardige voeding. Laat u inspireren door verschillende recepten met mediterrane stijl op basis van seizoensproducten.

2. Voldoende drinken

Probeer ongeveer drie liter water per dag te drinken. Dit geldt niet alleen voor de voorjaarsschoonmaak van uw gezondheid, maar voor elke dag, elk seizoen. Gebruik een waterfles zodat het makkelijk is om bij te houden hoeveel water u heeft gedronken.

3. Lichaamsbeweging en sporten

Geniet in de warmere maanden van lichaamsbeweging in de buitenlucht. Maak een ommetje met uw geliefde viervoeter, een wandeling met vrienden of een fietstocht om van de zon te genieten (een zeer belangrijke bron voor vitamine D). Als het koeler wordt, kunt u kiezen voor oefeningen die u binnenshuis kunt doen. Bikramyoga is een prettige manier om ’s winters warm te blijven. Als u geen zin heeft om naar buiten te gaan, is er een ruim aanbod van online trainingen die u kunt doen vanuit het comfort van uw eigen huis. Vergeet niet om uw sportschema aan te passen wanneer de seizoenen veranderen.

4. Extra vitamine D nemen

Naar buiten gaan kan de aanmaak van vitamine D verhogen hetgeen bijdraagt aan uw voorjaarsdetox. De zon is een natuurlijke bron van vitamine D maar uw levensstijl, leeftijd, zonnebrandgebruik, huidtype en zelfs waar u woont, kunnen het lastiger maken voor uw lichaam om vitamine D uit de zon te halen. Uw voeding zal ook bijdragen aan uw vitamine D-niveau maar de voedingswaarde van uw moderne dieet kan onvoldoende zijn. Laat uw waardes regelmatig controleren om te bepalen of u deze gedurende bepaalde periodes van het jaar dient te aan te vullen met supplementen.

De BalanceOil+ van Zinzino is een natuurlijk voedingssupplement dat op veilige wijze de Omega-6:3 verhouding aanpast terwijl het vitamine D3 biedt BalanceOil+ draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem, calciumniveaus, botten, spieren, tanden en celdeling.

5. Slaapgewoontes

Mensen komen er steeds meer achter hoe belangrijk het is om goed te slapen. Het is een onderdeel van onze gezondheid dat prioriteit moet krijgen en slaaptrackers helpen om inzicht te krijgen in persoonlijke gegevens.

‘Reinig’ uw slaaproutine door het precies te behandelen als de heilige tijd. Vermijd schermen in of bij uw bed, laat uw avondeten tenminste drie uur verteren, drink geen cafeïne laat in de middag en minimaliseer alle stressfactoren zodra het donker is. Ga elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed en word wakker. Kijk goed naar gegevens over uw slaap en doe positieve aanpassingen voor een betere nachtrust. En bovenal, zorg dat u elke nacht zeven tot negen uur slaap krijgt.

6. Reguliere gezondheidscontroles

Het zou goed zijn om elk jaar een afspraak te maken voor controlesZie dit als een kans om een relatie op te bouwen met een huisarts en tandarts, in plaats van afspraken waar u bang voor bent of die u uitstelt.

 

Scroll naar boven