Digestive Smoothie

Het recept voor een krachtige digestieve smoothie om de gezondheid van de darmen te verbeteren

Opgeblazen gevoel. Het is frustrerend, gênant en vaak is de oorzaak niet te achterhalen. Is het uw voeding, stress, te veel koffie, iets anders…? Je kunt je vinger er niet op leggen.

Voordat u overhaaste conclusies trekt en het als een glutenprobleem bestempelt, kunt u deze digestieve smoothie onderdeel maken van uw ochtendroutine. Als u een van de onderstaande problemen ondervindt, is dit de oplossing voor u.

 • Moeite om aan het eind van de dag in je spijkerbroek te passen (zonder goede reden)
 • Problemen met een regelmatige stoelgang
 • Maagpijn en gewoon een akelig gevoel hebben na de maaltijd

De digestieve smoothie voor gezonde darmen

Dit is wat u nodig heeft:

 • 1/2 banaan
 • 125 ml frambozen
 • 1/4 avocado
 • 250 ml ongezoete amandelmelk (of een andere melk naar keuze)
 • 80 ml gewone Griekse yoghurt
 • 5 ml geraspte gember
 • 125 ml ijs
 • 2 scheppen ZinoBiotic+.

Mix het geheel goed door elkaar, giet het in een glas en besprenkel met vezelrijke chiazaadjes die de de darmflora ‘voeden’.

Van alle ingrediënten van deze digestieve smoothie zijn met name bananen rijk aan kalium en magnesium, die de spijsvertering kalmeren. Frambozen zitten vol vezels en water die een gezonde spijsvertering ondersteunen (en constipatie tegengaan), terwijl avocado’s rijk zijn aan voedingsstoffen en weinig fructose bevatten, waardoor ze minder snel winderigheid veroorzaken.

Griekse yoghurt is gefermenteerde voeding en essentieel voor ondersteuning van de darmfunctie. Met veel probiotische culturen versterkt de digestieve smoothie de spijsvertering door het aantal ‘goede bacteriën’ te verhogen. Voeg gember toe, een natuurlijk antimicrobieel dat in veel middelen voorkomt. Met andere woorden, gember helpt een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor goede bacterie.

Voeg geen kunstmatige zoetstoffen toe aan deze krachtige smoothie, want die kunnen de maag van streek maken. Zorg dat u een database met ‘goede’ voedingsmiddelen tot uw beschikking hebt waarmee u deze smoothie kunt aanpassen om maagklachten te verhelpen. Ingrediënten zoals pure chocolade, honing, kombucha, peren, appels, wortelen, bieten en haver. Om uw darmen te kalmeren, gebruikt u vezelrijke voedingsmiddelen. Vezels dragen ook bij aan een voldaan gevoel (wat kan helpen bij het beperken van de eetlust) en verminderen tegelijkertijd een opgeblazen gevoel.

Het smaakt zo goed, dat u vergeet dat de smoothie gemaakt is voor uw spijsvertering

Geniet van deze superfoods in een maagkalmerende drank en geef het een extra boost met ZinoBiotic+. Dit is een volledig natuurlijke voedingsvezelmix die een gezonde spijsvertering bevordert door de groei van gezonde bacteriën te ondersteunen.* De acht natuurlijke voedingsvezels verteren langzaam in de dikke darm, waardoor de groei van gezonde bacteriën wordt ondersteund.*

Eet voedzaam, neem deze smoothie op in uw dagelijkse routine en geef uw darmen gezonde voeding. Proost! Klik hier voor nog meer geweldige recepten.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

1 reactie op “Het recept voor een krachtige digestieve smoothie om de gezondheid van de darmen te verbeteren”

 1. Pingback: Alles wat u moet weten over darmgezondheid

Reacties zijn gesloten.

Scroll to Top